2014-06-04 16:19:16• hírek • Szatmár.ro

400 euóért vett autót - azt hitte minden rendben van vele

A határrendészek szerda hajnalban 4003 doboz cigarettát találtak egy autóban elrejtve.

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség munkatársai az elmúlt 24 órában két ügyben is sikerrel jártak: előbb egy 2012 óta lopottnak nyilvánított autót fedeztek fel, majd szerda hajnalban több mint 4 ezer deboz cigatrettát találtak egy Mercedes Sprinter mikrobusz dupla padlózatába rejtve.

Előbb a lopott autó jelenlegi tulajdonosa bukott le. A határrendészek Decebal településen egy autóbontóban azonosítottak egy Fiat Doblót, amelyik olasz rendszámokkal volt ellátva. Gyanakodni kezdtek, majd az ellenőrzéseket követően kiderült, hogy az autó 2012 augusztusa óta lopottnak volt nyilvánítva Olaszországban. A tulajdonosa azzal védekezett, hogy a járművet egy másik román állampolgártól vette 2013 júniusában 400 euróért - de azt hitte, hogy minden rendben van vele.

Szerda hajnalban a Halmi határátkelőhelyen akart átkelni az ukrán állampolgárságú, 30 éves Vasyl S., akinek Mercercedes Sprinter típusú mikrobuszát a határrendészek kicsit alaposabban megvizsgálták. Kiderült, hogy annak padlózata dupla volt, az így kialakított rejtekhelyen pedig több mint 4 ezer doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak. 

A 18 ezer lej értékű dohányárút és a kisbuszt is elkobozták Vasyl S.-től a törvény emberei és további 10 ezer lej pénzbüntetést is kapott csempészet miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: